Heeft u twijfels bij het kopen van een printer? En ziet u allemaal verschillende soorten dure printers die u afschrikken. Dan kan een refurbished printer de oplossing zijn. Deze printers zijn net als de overige HP printers van hoge kwaliteit en daarnaast wel 90% goedkoper dan een nieuwe printer. Nieuwe printers kunnen behoorlijk duur zijn. Refurbished printers kunnen daardoor een prima alternatief zijn. Daarnaast zijn ze naast dat ze goedkoper zijn ook veel duurzamer.

Wat is een refurbished printer?

Klinkt allemaal leuk een refurbished printer, maar wat is het nu eigenlijk? Een refurbished printer is een gebruikte printer die al eerder is gebruikt en als ware een tweede leven begint. De printer is teruggestuurd omdat deze op dat moment niet meer goed functioneerde. Deze printer wordt vervolgens helemaal nagekeken, schoongemaakt en voorzien van nieuwe onderdelen. Hierdoor is de printer weer helemaal in orde en vervolgens gereed om te kunnen printen.

Het refurbished proces bestaat uit zes stappen:

  1. Controleren: het apparaat wordt grondig geïnspecteerd op gebreken.
  2. Renoveren: eventuele defecte onderdelen worden gemaakt of vervangen.
  3. Hercontroleren: om 100% zeker te kunnen zeggen dat het apparaat weer werkt, wordt het  apparaat uitgebreid getest.
  4. Reinigen: Als het apparaat technisch helemaal in orde is verklaard, krijgt deze een professionele reinigingsbeurt zodat deze er weer helemaal als nieuw uitziet.
  5. Graderen: het apparaat wordt gegradeerd ( waardebepaling) op basis van de product conditie.
  6. Verkoopklaar: Het apparaat is zo goed als nieuw en mag weer worden verkocht.

Refurbished vs nieuw

Het kiezen van een refurbished printer tegenover een ‘goedkope’ nieuwe printer brengt voordelen met zich mee. Voor professioneel gebruik is een refurbished printer vele malen aantrekkelijker ten opzichte van een nieuwe printer dit is niet alleen op basis van de aanschafwaarde. Daarnaast is de kwaliteit en snelheid van een refurbished printer vele malen hoger. Verder liggen de kosten per print van een refurbished printer vele malen lager vooral als wordt gekeken naar de lange termijn. Hiernaast is het niet mogelijk om onderdelen van een goedkope nieuwe printer te vervangen. Bij het kiezen voor een refurbished printer bent u daarnaast ook milieubewust bezig. Kortom voor professioneel gebruik is een refurbished printer altijd de betere keuze dan een nieuwe printer.