Werken in de cloud is tegenwoordig helemaal hip. Steeds meer bedrijven doen mee met het werken in de cloud. Maar wat is het nou eigenlijk precies? Met werken in de cloud maak je gebruik van software op een externe server. Waar je vroeger programma’s installeerde op je computer, maak je nu gebruik van het internet om bij je software te kunnen. Hieronder geven we je een aantal redenen om ook over te stappen op werken in de cloud.

Veiligheid

Als bedrijf wil je natuurlijk dat al je gegevens binnen het bedrijf blijven, en niet zomaar op straat komen te liggen. Als je een eigen serverkast plaatst, is het probleem van verlies of diefstal opgelost. Maar wat gebeurt er in geval van inbraak of brand? Dan verlies je alsnog al je je gegevens! Daarom is de cloud een perfecte oplossing om deze problemen te voorkomen. Er zijn namelijk bedrijven gespecialiseerd in het beveiligen van serverkasten, waar al je data veilig staat opgeslagen. Raakt een werknemer zijn laptop kwijt? Dan hoef je je geen zorgen te maken over een datalek of over het verlies van data. Vanuit de cloud kun je binnen no-time weer bij al je informatie, en bovendien kun je op afstand gegevens van verloren laptops wissen!

Financiële voordelen

Ook heeft het werken in de cloud financiële voordelen voor je bedrijf. Zo hoef je bijvoorbeeld niet in één keer een grote investering te doen, je betaalt gewoon via het abonnementenmodel. Bovendien hoef je niet te betalen voor functies die je nooit gebruikt. Gebruikt de ene werknemer een bepaald programma niet, en de andere werknemer wel? Dan regel je dit makkelijk in je abonnement. Bovendien heb je weinig eigen onderhoud nodig, waardoor je mogelijk geen systeembeheerder nodig hebt. De specialisten die achter de serverkasten zitten regelen namelijk het onderhoud.

Flexibiliteit

Aangezien je werkt via een externe locatie, kun je hier altijd en overal bij. Zit je in een café met een goede internetverbinding? Dan kun je vanuit daar werken. Vaak kun je zelfs via je smartphone bepaalde zaken regelen!

Een ander voordeel is de schaalbaarheid. Heb je tijdelijk 3 extra werkplekken meer nodig? Dan verhoog je je abonnement gemakkelijk en snel. Zo kunnen je nieuwe werknemers direct aan de slag. Heb je de opdracht afgerond? Dan schaal je je abonnement zonder problemen weer bij!

Samenwerken

Samenwerken is voor de meeste bedrijven erg belangrijk. Wanneer je werknemers in de cloud werken, wordt dit proces vergemakkelijkt. Ze kunnen namelijk altijd hun documenten openen, bewerken en delen. Bovendien bestaan er handige programma’s waarmee je realtime kunt samenwerken. Zo creëer je een efficiënt samenwerkingsproces!