Is het einde van het kwartaal aangebroken? Dan moet de omzetbelasting weer opgegeven worden. Voor veel ondernemers zeker niet het favoriete onderdeel. Sommige laten dit onderdeel over aan een accountantskantoor zoals: Doomen & Quist. Maar andere doen het weer zelf hoewel ze er altijd tegenop zitten. Alle facturen en bonnetjes bij elkaar zoeken, daar gaat veel tijd in zitten.

Bedrijfskosten, iedere ondernemer heeft ze. Maar dat brengt natuurlijk ook een zekere hoeveelheid facturen met zich mee. Vaak zijn het dan ook nog eens losse bonnetje die je vergeet uit je spijkerbroek te halen en te factureren en dan per ongeluk mee uitgewassen wordt. Dit komt vaak voor, maar is zeker niet handig.

Meteen inboeken

Het kan handiger door namelijk deze bedrijfskosten meteen in te boeken in de boekhouding. Dan hoef je niet steeds op zoek naar de bonnetjes. Voor het meteen inboeken van deze bedragen zijn al wat app die je via de telefoon al te downloaden zijn. Zo kun je altijd al je digitale facturen bewaren door middel van het maken van een foto van het bedrag aan bedrijfskosten. Die foto komt in een digitale map terecht en je hebt meteen alles in één map staan, Handig toch?

Foto maken

Wanneer je er inderdaad voor kiest om een foto te maken van alle bedrijfskosten die je maakt, moeten er een aantal dingen duidelijk op de foto staan. Dat zijn: de leverancier, het totaalbedrag en de btw. Is dat goed in beeld, dan kan de foto opgenomen worden in de administratie, wat je dus nu zelf kunt bijhouden, maar natuurlijk kun je het ook uitbesteden.

Boekhouding uitbesteden

Met de verschillende apps en online boekhouding software wordt het voor ondernemers al steeds aantrekkelijker gemaakt om de boekhouding zelf te doen. Maar zelf met alle nieuwe mogelijkheden blijft het boekhouden voor veel ondernemers een blok aan het been. Is dat het geval, dan is uitbesteden toch beter voor die ondernemers.