Heb je een start-up waar je haast al je tijd en energie in steekt? En begint je onderneming te groeien? Dan wordt het misschien lastig om vanuit huis te blijven werken. Je kunt erover nadenken om een pand te huren, maar misschien is het wel een veel betere keus om te gaan voor flexplekken. Flexwerken is namelijk helemaal hip en heeft een aantal grote voordelen boven thuis werken. In dit artikel zetten we de voordelen voor je op een rijtje!

Sociale contacten op de werkvloer en netwerken

Als je thuis werkt, zit je waarschijnlijk de hele dag in je eentje. Voor een dagje is dit niet erg, maar mensen houden nou eenmaal van sociale contacten. Als je gebruikmaakt van een flexwerkplek, ontmoet je genoeg andere mensen. Hierbij gaat het niet alleen om een gezellig praatje over hoe je weekend was, maar ook over sparringpartners. Een flexwerkplek is namelijk ook een plek om je netwerk uit te breiden. Je ontmoet nieuwe mensen en nieuwe bedrijven, waar misschien wel hele mooie samenwerkingen uit komen!

Flexibiliteit

Een ander voordeel van het gebruik van flexplekken is flexibiliteit. Als je een eigen kantoor gaat huren, moet je bijvoorbeeld minimaal een jaarcontract tekenen, borg betalen en zelf inventaris aanschaffen. Met een flexplek ben je een stuk flexibeler!

Onderscheid tussen thuis en werk

Als je thuis werkt, gaat je huis steeds meer voelen als je werk. En hoe fijn is het om de deur achter je dicht te trekken en écht lekker naar huis te gaan? Dat kan als je gebruikmaakt van een flexplek! Bovendien vinden veel ondernemers het niet fijn om klanten thuis te ontvangen. Je huis is niet alleen heel persoonlijk, het kan ook onprofessioneel overkomen op je klant.

Productiviteit en inspiratie

Als je thuis werkt, kan het gebeuren dat je snel wordt afgeleid. Door de hond, door je vrouw of omdat je toch nog even snel het vuilnis wil weggooien of de vaatwasser wil uitruimen. Op een flexplek heb je hier geen last van! Zo ga je elke dag weer een productieve dag tegemoet. Bovendien kan een flexplek veel inspiratie opleveren. Je bent niet alleen even in een andere omgeving, je kunt ook eens overleggen met andere mensen. Van mensen die niet in jouw branche werken, krijg je vaak de leukste inzichten!

Budget

Een pand huren is duur, en daarbij komen nog de inventaris en de vaste lasten. Een flexplek is vaak een stuk goedkoper. Bovendien ben je van alle gemakken voorzien. Je kunt gebruik maken van een werkplek met moderne technieken, snel internet, en een lounge om tot rust te komen.